Murat Paşa Mh. İsmet Paşa Cd. No:27 ERZURUM
+90 442 233 16 16 - 17
info@otelzade.com.tr
Click for English.
Erzurum’un Lezzeti: Cağ Kebabı
Yöresel lezzetlerimizden Cağ Kebabı hakkında birkaç bilgi...
yazi3
Erzurum’un Lezzeti: Cağ Kebabı

Cağ kebabı, `yatık döner` olarak da bilinen, yağlı kuzu budundan yapılan bir çeşit kebaptır.

Erzurum`a özgü olan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şiş üzerinde kömür ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır.

Birçok yerde, yanlış olarak `çağ kebabı` şeklinde telaffuz edilmektedir.

#Yorum Kapalı!